Wilorskan

You´ll never walk alone

Hälsokontroll

Allmänt Permalink0

I onsdags var Noel på undersökning och i torsdags var det min tur.

Hälsokontroll....
Direkt när jag satte mig ner på stolen berättade jag lugnt och samlat för kvinnan bakom skrivbordet att jag inte tänker lämna blod. Jag skulle vilja påstå att jag är en av världens mest rädda människa för nålar.  Man får inget blod gratis från mig. Jag har tagit blodprov i armen två gånger i mitt liv. När jag väntade Noel och inför min operation efter cellförändringar i livmodertappen. Det var måsten och det tog tid men jag genomförde det. 
Vi började prata om mina spritvanor, de var godkända. Lite snack om träning och kost innan blodtrycket skulle kollas. Som svar fick jag att det såg mycket fint ut. Lågt och bra tror jag hon sa.
Synen behöver vi inte prata om då jag vet att jag ser sjukt dåligt och vet att jag borde börja använda mina glasögon. Nja en dag kanske.
Längd och vikt ok och hörseln är bra. 

Snabbt och bra samtal ✋

Noel blev godkänd i onsdags och hans mamma i torsdags  😉

Puss och kram på er alla 

4 års kontroll

Allmänt Permalink0

Förra onsdagen var det dags för Noels 4'års kontroll. Hade berättat om detta några dagar tidigare för honom så han visste om det men varenda gång jag berättade att han skulle till doktor sa han att han inte ville dit. Ibland blev han lite ledsen över det och jag berättade att doktorn är inte farlig eller gör något dumt utan ska bara kolla så du mår bra, att du växer som du ska osv. 

Dagen kom och han började som vanligt med att små gnälla över läkar besöket. Han ville istället till förskolan så han kunde leka med sina kompisar.
Berättade för honom att desto duktigare du är och desto snabbare du gör som doktorn säger desto snabbade kommer du till förskolan. 
Fighten började direkt. Han ville inte ta av sig jackan eller skorna. Han ville inte ställa sig på vågen. Till slut fick jag lyfta upp honom på vågen. Mäta längd gick bra.
Sen in på doktorns rum.
Balansgång en fick galant. 
Han ville inte sätta sig på stolen vid bordet mitt emot doktorn utan ville stå vid mig. Till slut fick doktorn med honom lite på noterna. Han trädde pärlor på ett band, han pekade på rätt bild när doktorn frågade olika saker till olika bilder. Han ritade en gubbe. När det sen kom till att säga efter doktorn satte han sig på tvären igen  och jag fick gå in och försöka hjälpa till lite. När det sen kom till synundersökning vägrade han att ta lappen för ögat.  Till slut fick jag sitta och hålla för det ena ögat och sen det andra.
Hörseln skulle sen testas och där blev det gnäll igen. Han ville INTE ha på sig hörlurarna utan nu tyckte han att han var klar och redo att åka till förskolan 😂
Jag förklarade att desto snabbare han gjorde som doktorn sa desto snabbare blir han klar. Doktorn berättade att han skulle få välja inte en utan TVÅ saker ur hennes låda med leksaker. Han nappade och tog på sig hörlurarna. 
I vanliga fall hade väl denna undersökning tagit 30 min. Men Noel klarade det på endast 60 min 😃

Men han blev godkänd och en glad mamma gick ifrån doktorn med tacksamhet att det är ett helt år innan vi ska dit igen och då väntas det spruta för Noel 😨

Puss och kram på er alla 

Försöker lätta upp stämningen i väntrummet

7 min appen

Allmänt Permalink0

När man inte hinner gå på gymmet får man ta träningen hemma istället.

7 min appen x2 fick det bli och Noel hejade på mig 👏

Bra start på dagen och denna helg 💪

Noel ska sova hos farfar och hundarna ska mysa lite med mormor idag. Jesper spelar hockey turnering och idag är det första dejten i vår nyskapade tjejklubb. 
Köpenhamn here we come!!!!!

Puss och kram på er alla 


Lite planka
Till top